Een top weekend voor onze Zeester"kampioenen"

Het weekend van 7 en 8 mei had het Groot Belgisch Kampioenschap gymnastiek plaats.

Maar liefst 1415 Vlaamse en Waalse gymnasten uit 168 clubs namen deel aan dit Groot BK. De bezoekers konden genieten van prachtige oefeningen in de disciplines Acro, Ritmiek, Tumbling, Trampoline, Dubbele minitrampoline en Toestelturnen jongens.

Iedereen zette zijn of haar beste beentje voor. In alle categorieën zagen we gymnasten aan het werk die samen met hun coaches dagelijks trainen om in hun favoriete discipline uit te blinken. En dat hebben ze gedaan!

Wij, als kleinere turnclub zonden 12 gymnasten in de categorieën trampoline, tumbling en toestelturnen jongens. En met enige fierheid mogen we zeggen dat de helft ervan podiumplaatsen hebben behaald.

Categorie Trampoline :

Marlies Shollaert zilver B-niveau ( meisjes 11 jaar)

Brian Decloedt zilver B-niveau (jongens 12 jaar)

Tristan Baeyens brons B-niveau (jongens 15-16 jaar)

Brandon Decloedt  zilver A-niveau (jongens 12 jaar)

Met coaches Jelle Pyra, Sandra Caroen, Kyany Pirchmoser en Rani Milh

Categorie tumbling :

Onder begeleiding van coaches Dino Decq en Wim Milh

Wytze Desoete behaalde brons A-niveau (jongens 13-14 jaar)

En ook de toppers stelden niet teleur! Evi was bij een van de favorieten en heeft dit dan ook bewezen.

Evi Milh Belgisch Kampioen een plaats die zij met plezier deelt met Anne Leemans van Gymplus (Europees Kampioene).Beiden behaalden ex aecquo punten totaal.

Evi door haar excellente uitvoering en Anne door een hoger moeilijkheidsgraad.

Toch ook dikke pluim voor de 6 andere deelnemers (Wout Levecke, Lana Heyrick, Kaat Bolle, Selma Ben Hassen,Jelle Decorte en Rani Milh) aan dit groot BK. Geselecteerd zijn is al een verdienste op zich.  Grenzen werden verlegd en lessen werden geleerd.Op naar een volgend wedstrijdseizoen!