Een Zeester schitterde!

Een Zeester schitterde op het EK Tumbling te Valladolid Spanje!

Op 1 april 2016 was het dan zo ver Evi Milh kon na enkele dagen trainen op de wedstrijdbaan eindelijk beginnen aan het echte werk.

Als 15 –jarige tussen het grote geweld van ondermeer Engelsen, Fransen , Portugezen, Denen,Russen en noem maar op.

Haar beide reeksen leverden haar een welverdiende zesde plaats in de voorrondes en een persoonlijk record qua puntenscore.

Dit was al een resultaat waar iedereen van droomde. Evi naar de grote finale.

Kon ze nog beter ?

Jawel, op zondag 3 april finaledag!

Evi’s eerste reeks was top ! Hier behaalde ze 32.30 punten en stond ze op haar gemak aan de leiding.

Door deze fantastische eerste reeks begonnen de zenuwen te gieren bij de concurrerende gymnasten met als resultaat enkele foutieve reeksen.

Anne Leemans, onze andere belgische gymnaste en een jaartje ouder naast een Russische waren de enige die Evi nog konden inhalen.

Met als resultaat Anne Leemans op de eerste plaats en Evi op de derde plaats.

Toch wel uniek voor België om 2 podiumplaatsen voor een wedstrijd te behalen in tumbling!

Het smaakt naar meer !

Pittig detail : onze twee belgische medailles vereisten twee Belgische vlaggen. Na lang zoeken hebben ze een Duitse vlag moeten omdraaien om aan dit euvel te kunnen verhelpen.