Het clubkampioenschap

Op 12 november was het opnieuw zover. Het clubkampioenschap van Turnclub De Zeester!
Een ideaal moment voor de ongeveer 50 kinderen om hun kunnen te demonstreren aangemoedigd door hun familie.
Maar liefst 5 verschillende disciplines  kwamen aan bod : trampoline, tumbling, acro, toestelturnen meisjes en jongens.

Voor velen onder  hen was het een eerste kennismaking met een vorm van competitie, zoals bij  het toestelturnen meisjes .
Aan hun verschillende toestellen toonden ze dat ze de basiselementen van de gymnastiek al vlot aan het leren zijn.

Bij het toestelturnen jongens waren er drie categorieën, de instappers, de prépupillen en de pupillen.
De instappers ( 2010 en 2011) demonstreerden hun oefeningen voor het eerst aan hun familie, met vele blije gezichten tot gevolg.
De prépupillen (geboren 2009 en 2010) toonden dat ze reeds salto’s en overslagen aan het beheersen zijn onder andere op de grond, de sprong en de kuiltrampoline.
De pupillen (geboren 2008) toonden reeds enkele wedstrijdoefeningen onder meer aan de rekstok en ringen.

Bij de acro kwamen 4 trio’s en/of duo’s en de précompetitie in actie , met als hoogtepunt het trio dat zal deelnemen in de A-categorie.
Ze brachten zowel hun balans als hun tempo-oefening voor de eerste keer.
De precompetitieve turnsters toonden een gezamelijke oefening ,
de andere duo’s hun wedstrijdoefening.
Een ideaal testmoment  die aantoonde dat ze op de goede weg zijn.

Bij de tumbling werd getoond dat het niveau weer flink gestegen is.
Naast de noodzakelijke conditieopbouw werden ook tal van voorbereidende springreeksen op de tumblingbaan gesprongen.
Tot slot werden tal van dubbele salto’s (gehurkte en gehoekte ) getoond door de gymnasten.
Een prima generale repetitie als voorbereiding op de wedstrijden in het A-niveau begin volgend jaar.

De trampolinegroep had drie niveau’s, de instappers, het B- en A-niveau.
Dat de zenuwen toch strak gespannen stonden was duidelijk te merken.
De wedstrijddelen zijn gekend, maar de uitvoering na elkaar “onder stress” van de competitie-oefening  , voegt er een andere dimensie aan toe.
Ook hier was het voor de instappers hun eerste kennismaking met het competitiegebeuren.
In de B- en A-categorie werden ook hier tal van dubbele salto’s al dan niet met schroef getoond.
Iets wat het aanwezige publiek duidelijk kon smaken.

Met de prijsuitreiking werd het kampioenschap afgesloten.
De gelukkige reactie van het krijgen van een beker of  hun medaille van de allerkleinsten sprak weer boekdelen.
Het bewijs dat dit voor de kinderen steeds een toffe herinnering zal blijven.