Kies jouw grootste sportheld!

Piet Milh

Turnen - Oostende

De Oostendse familie Milh is een echte turnfamilie. Albert Milh was jarenlang voorzitter van de Oostendse turnclub Willen Is Kunnen. Naar hem is ook de turnzaal in de Koninklijke Stallingen van Oostende vernoemd. Het leven van zijn zoon, Piet Milh (°1937), stond eveneens in het teken van turnen. In 1962 werd hij in Leuven bondskampioen bij de seniors van de Katholieke Turnbond. In de jaren zestig won hij in totaal zes bondstitels bij de Katholieke Turnbond en twee titels bij de Belgische Turnbond. In 1964 deed zich een unicum voor: toen won zowel Piet als zijn zus Marie-Thérèse de bondstitel bij het keurturnen.

Milh won op een interland in Eindhoven tegen Nederland en Frankrijk goud voor zijn grondoefening. In het Franse Mullhouse bereikte Milh de eerste plaats op de FICEP spelen van de Katholieke Turnbonden van Europa. Milh mocht ook de Belgische kleuren verdedigen op de Europese kampioenschappen in Tampere (Finland) en op het wereldkampioenschap in Dortmund (Duitsland).

Na zijn eigen sportieve carrère werd Piet Milh trainer van de mannenploeg en de trampolineploeg van de turnclub Willen Is Kunnen en later ook van de turnclub Noordzee. Van 2010 tot en met 2017 gaf hij training aan de ‘instappertjes’ toestelturnen bij Turnclub De Zeester. Tot op vandaag blijft Piet Milh een grote supporter van de Oostendse turners.

Zie jij hem ook als sportheld klik dan op volgende link https://www.kusterfgoed.be/sporthelden/piet-milh/ . Een klik op het hartje is voldoende!

Stemmen kan nog tot 19 april;