Paasstage Arques 2019

Paasstage Arques 2019

Op 8 april omstreeks 8 uur was het dan zover !

We stonden klaar om ons avontuur te beginnen te Arques. Vooral spannend voor de kleinere gymnasten én hun ouders.

De rit naar Arques verliep vlot en ook onze tumblingvrienden vanuit Merelbeke waren op tijd zodat we de eerste gezamelijke opwarming konden aanvatten met de bilibo’s.

De ambiance zat er al direct in want voor sommigen was de kennismaking met deze vorm van turnen ( ontworpen voor kleuters) een heel andere ervaring.

Na de verorbering van het meegebrachte lunchpakket en het weer aangevulde energiepeil begon de opwarming onder leiding van trainster Fien met partneroefeningen.

De eerste dag werd afgesloten met de spaghetti à la Annemie en daarna ging het Ebblinghem : “inchecken geblazen”.

Voor de meisjes die wilden was er dan de “schoonheidskuur” voor de handen. De jongens konden onder elkaar lekker wat brullen en spelen.

Om 21.30 gingen de lichten uit en na enige tijd ook het lawaai uit de mondjes.

Na een verkwikkende nachtrust kwam het ontbijt om 8.00 uur. Dat er nog heel wat vuur in de gymnasten zat konden we horen aan het lawaai aan de ontbijttafel.

Omstreeks 9.10 u vertrokken we richting zaal om de derde training te starten om 9.30.

Goed opwarmen is de boodschap en daarom werd gestart met tweemaal 5 minuten traplopen. Wat zijn er daar veel trappen! Na wat lenigheid werd er dan gestart aan de eigen disciplines.

Nieuwe delen werden geturnd , delen werden geperfectioneerd en dus de goesting zat erin.

De eerste traantjes waren er ook , niet van heimwee, maar een stage om te trainen, dat doet wat met een gymnast en de éne verteerd dit beter dan de andere, maar iedereen beet door.

De tweede namiddagtraining bracht sommigen al tot de bodem van de energievoorraad.

Kip met rijst bracht ook hier de nodige energie terug naar boven om de “ turnkwis” met verplicht uitwerken van een dansje tot een goed einde te brengen .

De gymnasten werden onderling in groepen gemixed , dus iedereen leerde elkaar wat beter kennen. Door te mixen met leeftijd en groep leerde iedereen elkaar ook beter kennen.

Na het afwerken van de kwis en het tonen van het dansje die verplicht een pyramide en een handstand moest bevatten aangevuld met een portie originaliteit werd de eindstand berekend en werden de winnaars en hun dichte opvolgers gehuldigd.

De winnaars kregen de gepaste prijs : vrijstelling van afwas op woensdag en drie snoepen, de rest iets minder snoepen, de tandarts keek en zag dat het goed was…

Daarna : richting Ebblinghem en  na het dessertje : slapen geblazen.

De beruchte derde dag met stijfheid , vermoeidheid, pijn was alom aanwezig  en de decibelmeter toonde woensdagmorgen enkel met moeite gefluister aan bij het ontbijt.

De gezamelijke ochtendopwarming werd dus pittig intensief gemaakt  aangevuld met lenigheidsoefeningen zodat iedereen goed opgewarmd aan de ochtendtraining kon beginnen.

Na de WEWP , voor de leken onder jullie : worst en wortelpuree ging het richting Hazebrouck om te bowlen.

Ook daar werden de gymnasten gemixed naar niveau en leeftijd  en kon de gezonde wedijver beginnen. Sommigen deden het schitterend, anderen hadden de portie geluk die je bij het bowlen moet hebben, weinigen konden teren op hun talent en aanleg, maar het plezier droop van de gezichtjes . Missie geslaagd dus.

De woensdagavond training was een les in doorbijten, met voor de meesten wat (tand)pijn.

Onze vrienden van Merelbeke en hun trainster Fien namen afscheid. 

Het feit dat wij allen het jammer vonden dat ze moesten vertrekken, duidde aan dat dit voor herhaling vatbaar is. 

Samenwerken leidt tot leuke en mooie dingen en nieuwe vriendschappen!

Donderdagmorgen werd de training terug aangevat met hernieuwde moed, want iedereen had goed geslapen. De wraps om te eten vergezeld van soep  ’s middags was een schot in de roos. Alles was op , ondanks de grote hoeveelheid die we voorzien hadden .

Daarna was het tijd om afscheid te nemen van onze kookmoeder der kookmoeders “tante Rita” . Naast het bedankingsapplaus werd ook haar verjaardag ( een dagje te vroeg ) gevierd. De traantjes bij Tante Rita waren weer aanwezig maar het was dan ook hartverwamend.

De namiddagtraining begon met het aanleren van het eindnummer voor de turn en dansshow , gevolgd van een wedstrijd met 5 gemixedte ploegen van 6 gymnasten. Eke gymnast moest twee proeven doen

De proeven waren handenstand zolang mogelijk blijven staan ( winnaar 1min en 21 seconden) , touwklimmen ( winnaar 72 pasjes na elkaar zonder benen), hoeksteun op blokjes ( winnaar 1 minuut en twaalf seconden), meeste flic-flakken in 20 seconden ( winnaar 21 stuks) trampolinespringen van zit halve draai zit én acro houding Mama Mia (winnaar deed dit 89 seconden). Als tussendoortje om 16.00 was het taart want we hadden twee jarigen Kato Swinnen  en Ylana Rau die elk 13 jaar werden.

Na het uitblazen van de kaarsjes werden de taartjes verslonden dat het een lieve lust was. Daarna werd het tweede deel van de training afgewerkt en werd de uitslag van de wedstrijd bekendgemaakt. Na de huldiging van de winnaars ( wat ze allemaal waren) kwam het gezonde Belgisch menu op tafel : frieten met chickennuggets of frikandellen. De keuze was vrij ook die van de bijhorende sausjes, komkommer, salade, uitjes en tomaten. Eetfestijn op zijn best!

En dan…. Fuif!  Het bracht het beste in de kinderen en de leiding naar boven. Sommigen hebben ons echt verrast met hun danstalent, anderen met het “stoeldansen” je weet wel , bewegen ter plaatse op een stoel. Maar iedereen heeft zich geamuseerd en te goed gedaan aan de lekkere bijhorende versnaperingen en frisdrank. Om 23.30 was de dj lam en werd de party stopgezet.

Iederen ging een welverdiende nachtrust tegemoet.

Na het latere ontbijt werden de valiezen gemaakt en namen we afscheid van onze slaapplaats in Ebblinghem en was de opwarming opnieuw tweemaal 5 minuten traplopen. De sfeer zat er goed in want er werden weer nieuwe delen geturnd.

De laatste training bestond uit : het tonen door iedereen van hun nieuw geleerde oefeningen in de verschillende disciplines. Iedereen heeft dus iedereen aan het werk gezien en geapplaudiseerd. Het was tof te zien hoe geconcentreerd en fier sommigen hun vorderingen wilden tonen.

De rest van de laatste training werd afgesloten met een uurtje vrij turnen, waar iedereen zelf kon beslissen waarop ze nog wilden oefenen.

Na een laatste drankje en verfrissende sinaasappel vertrokken we huiswaarts.

Ook hier hadden we geluk en konden we vlot doorrijden met onze thuiskomst om 18.40uur.

Met een spijtig gevoel dat de stage ten einde was aan de ene kant en de blijdschap van het terugzien van de ouders anderzijds, vertrok iedereen huiswaarts. Op naar de volgende keer……….?

Bedankt aan de lesgevers en de vrijwilligers die dit mogelijk maakten , het was een leuke en prettige sfeer met jullie erbij en zonder jullie geen stage.

 

De (Paas-) Zeester