Vlaams Kampioenschap 2016

In het weekend van 16-17 april draaide alles rond het Vlaams Kampioenschap.

Als eerste vertrok Wout Levecke naar Izegem net als Tiro Bentein. Daar had het Vlaams Kampioenschap Toestelturnen Jongens plaats.

Wout behaalde een 14 de plaats in de categorie A10 . De beste score behaalde Wout met zijn grondoefening. Proficiat Wout !

Daarnaast behaalde Tiro Bentein de 17de plaats , beter kon niet omdat hij zijn grondoefening niet kon turnen wegens een kwetsuur.

Ook onze Trampoline en Tumbling gymnasten waren van de partij op het Vlaams kampioenschap. Dit  vond plaats in Ekeren.

Zaterdag 16 april

Onze B-gymnasten waren in vorm. Marlies Schollaert behaalde in de categorie meisjes 11 jaar een 8ste plaats. Brian Decloedt een tweede plaats in de categorie jongens 12 jaar. Onze grootste gymnast Tristan Baeyens een derde plaats in de categorie jongens 15-16 jaar en als laatste behaalde Rani Milh bij de senioren meisjes een 10de plaats.

Ook bij de B-gymnasten tumbling presteerden onze gymnasten ook puik . Kaat Bolle behaalde een 8ste plaats en Jelle Decorte kon zich tot Vlaams Kampioen kronen.

Zondag 17 april

Voor de instappers Trampoline, Odile Decuypere, Liesl Maes en Aaron was het hun laatste wedstrijd voor dit turnseizoen. En, ze deden dit super !

Odile behaalde een 15de plaats, Liesl een vijfde en Aaron een 4de , dus net geen podiumplaats. Veelbelovende prestaties die het beste doen verhopen  voor volgend turnseizoen.

Brandon Decloedt was er klaar voor en had ook zin in een podiumplaats net als tweelingbroer Brian. Hij behaalde maar liefst de  gouden plak en die heeft hij ook verdiend. Brandon Decloedt is dus Vlaams Kampioen Trampoline A 12 Jaar jongens.

Bij de tumbling waren Selma Ben Hassen, Lana Heyrick en Wytze Desoete van de partij voor de categorie meisjes A-niveau 11-12 jaar en jongens A-niveau 13-14 jaar.

Voor de meisjes was dit de eerste keer met de nodige zenuwen erbij. Selma behaalde een 18de plaats en Lana een 15de. Wytze is al wat wedstrijden gewoon en behaalde een mooie derde plaats en dus de bronzen medaille op het Vlaams kampioenschap.

Als afsluiter van het Vlaams kampioenschap hadden we dan nog Evi Milh in de A-categorie meisjes 15-17 jaar. Evi behaalde hier een derde plaats en stond dus ook op het podium met een bronzen medaille.

Dit was dus een top Vlaams weekend! Alle B- en A-gymnasten (Selma eerste reserve) zijn bovendien geselecteerd voor het Belgisch.

Wil je deze gymnasten steunen ? Kom dan naar het Groot Belgisch A- en B- Kampioenschap. Deze gaat door op 7 en 8 mei 2016 in de Blosohal te Gent!