Wedstrijdgymnasten trokken op stage naar het franse Le Mans

Met maar liefst 34 gymnasten hebben we een leuke trainingsweek afgewerkt in Le Mans.

Dat er getraind werd , was van de eerste dag al duidelijk. Pas toegekomen, werden de spieren reeds getest op de verschillende trampolines, tumblingbaan , aitrack en vloer.

De tweede dag werd er nog steviger ingevlogen : 3 trainingen op één dag. Voor velen een openbaring en…… stijve spieren op dag drie.

Na de ochtendtraining op dag drie , waar de stramheid werd weggewerkt, gingen we in de namiddag op hinderisparcours afgesloten met , hoe kan het anders een leuke avondtraining. De oogjes vielen de woensdagavond al veel sneller toe evenals de snaveltjes.

De verdere stage werd nog opgeluisterd door een spelletjes avond op donderdag en een vrij podium op vrijdagavond. Onze vrienden van Le Mans tekenden ook present voor dit vrij podium en ze gingen er voluit voor met een dansje( gretig opgepikt door onze gymnasten die voluit meedansten).

Het vrij podium kende ook nog een optreden van Amber, Maren en Mahé als K3, een wedstrijd handenstand, de stoelendans, een gedicht ( ode ) aan Dino door Jelle en Evi en nog vele gezamelijke dansen ( Makarena, Mambo nr 5 enz…)

Zaterdagmorgen dan : moe maar voldaan , na het laatste ontbijt opnieuw nog een afsluitende training, waarna we moe maar voldaan huiswaarts keerden.

De weergoden waren ons gezind , we hebben op onze 5en half uur durende rit gelukkig maar 15 minuten droog weer gehad. Lastig om rijden , maar iedereen is goed en veilig thuis geraakt.

De ouders tekenden present en iedereen heeft die avond goede geslapen ( denken wij toch).

Het laatste wapenfeit is Tante Rita, ondersteund door Annemie, die de volledige week verse maaltijden hebben bereid. Het was niet alleen superlekker en gezond, het is gewoon niet te evenaren wat ze uit hun mouw hebben geschud. Op naar de volgende ?!

De kinderen hebben dan ook tijdens het vrij podium hen beiden uitvoerig bedankt.